Sluníčková Tereza a rasistické xenofobní české zrůdy

3. 10. 2014 10:00:00
Je to jednoduché jako facka. Terezka je odvážná školačka, která nahlásila facebookovou skupinku. Ta skupinka je přece zlá, xenofobní, odporná, kanaloidní a je jasným důkazem toho, jací jsou Češi rasističtí hajzli. Nebo ne?

Paní Boehmová si ve svém článku vzala na paškál Facebookovou skupinu Citáty vo hovně. Ono je strašně jednoduché vyzobat něco z kontextu a upozornit, jaké zlo se šíří na Facebooku. Ač je internet plný rasistických a ne politicky korektních blogů, webových stránek, paní B. si vzala na mušku zrovna Citáty vo hovně.

Nenechte se mýlit, než paní B. na tuto skupinku upozornila, neměla jsem tušení, že něco takového existuje. A když jsem si onu skupinu našla, prošla jsem si její profil. Stejně tak jsem si prošla profil paní Boehmové. Paní B. tak trošku manipuluje, zdá se, protože v oné skupině jsou tzv. Citáty různé, jsou tam třeba citáty od Rimmera (fiktivní postava z britského seriálu Červený trpaslík), které neurážejí žádnou rasovou skupinu. Některé citáty jsou vtipné, jiné trapné.

Kdyby paní B. napsala, že se jí ta skupina hnusí, protože tam jsou často odporné nechutné a trapné vtipy často na hranici dobrého vkusu, chápala bych ji. Jenže ona vše hodila do jednoho pytle a nazvala vše rasistické, xenofobní a šla provést tzv. Teplý bonz. Jenže... Facebook je americký. V USA platí svoboda slova. Na Facebooku víc vadí nahé ženské (popř. Mužské) tělo než nějaká skupina českého hodně černého a někdy hodně trapného humoru. Takže Facebook udělá to, co je logické. Nechá onu skupinu být.

Za prvé, paní B. manipuluje, ne vše v té skupině je rasistické nebo xenofobní.
Za druhé, paní B. prý chce bojovat proti rasismu a xenofobii. To je pěkné, uvážíme li, že paní B. pracuje jako administrátorka blogu idnes, kde se často objeví nenávistné texty, texty opěvující komunismus atd. Pracuje v idnes, kde samotní novináři často píší necitlivé texty na adresu toho či onoho etnika a vyvolávají zbytečné vášně, přilévají benzín do ohně. Používat termíny jako opálený mladík nebo čokoládová kráska není zrovna politicky korektní a ne zrovna košer. Ale to paní B. jistě nevadí, ono je opravdu snažší bojovat s Facebookem.
Její tvůrci jsou prý zbabělci, ale autor se ozval, představil. Nemá důvod se schovávat, jenže je tradiční, že skupiny bývají anonymní a opět si připomeneme, že Facebook je americký, v USA platí svoboda slova.

V cizině, v západním světě, existuje spousta humoru, která je politicky nekorektní a která je dle logiky paní Boehmové důkazem rasismu a xenofobie. Britský seriál Malá Velká Británie nebo Pojďte se mnou létat jsou toho jasným důkazem. Ač britská média prošla politicky korektní čistkou v 80. letech a už se neříká Paki při vystoupení komiků, Malá Velká Británie stejně jako Pojďte se mnou létat je plná stereotypních postav, které jsou zábavné. Smějí se tam stereotypům muslimů, černochů, bělochů, Asiatů, berou si na mušku gerontofilii, socky, postižené socky atd. Přesto tyto pořady existují a mají úspěch.

A jak to vypadá v USA? Média jistě dokážou zničit něčí kariéru kvůli rasismu nebo xenofobii, ale na internetu může mít stránky Bílá moc (White power), na FB koluje spousta odporných vtipů o rase a o sexu, na internetu je spousta blogů, kde si nevybíravým způsobem dělají černoši srandu z bělochů a naopak. Na You tube to samé. A v USA se také vysílala Malá Velká Británie.Platí přece svoboda slova, ne? A votomtoje. Svoboda slova.
V Israeli dokonce vznikl film Velcí zlí vlci (Big Bad Wolves), který si dle někoho naprosto nevhodně dělá legraci z násilí, pedofilie atd. Je to film plný černého humoru, co na to asi paní B.? Neví, že existuje a bude se tvářit, že JENOM Češi JSOU ZRŮDY? A co jí dává právo říkat někomu zrůdy? Povrchní soudy jdou každému, ostatně na její adresu by se dalo říct hodně povrchních soudů též, ale nejsme tak malicherní jako ona.

Chce snad paní B. tedy říci, že jsou Češi víc rasističtí? Asi tedy nezná situaci v cizině a asi se neunavovala projít si vlastní pracoviště, natož onu Facebookovou skupinu. Nyní se raduje, že má hodně přečtení a že se lidé nad vším zamyslí. Zviditelnila se (protože její veršíky a povídačky nikdo nijak moc nečte), má hodně přečtení, ano, to je jednoduché, když celá Idnes poutá článek na každém patníku... Její text je ale manipulativní.

Pokud by někdo na FB někoho ponoukal k násili nebo k vraždě nebo k sebevraždě, tak to je nevhodné. Je třeba se ozvat. Ale Citáty vo hovně mají právo existovat.
Ne, nelíbí se mi a nehodlám ty stránky “lajkovat” nebo navštěvovat pravidelně. Spousta vtipů mi tam připadá trapná a ubohá a ne vtipná. Jenže to je můj vkus. Prostě se tomu vyhnu a nebudu dělat z komára velblouda a z tzv. Černého humoru rasismus. A pokud budeme podobné věci jako Citáty vo hovně zakazovat, tak je něco hodně špatně. A jednou na to chcípnem. Ne na rasismus, ale na politickou korektnost.

Autor: Pavla Škorpíková | pátek 3.10.2014 10:00 | karma článku: 32.52 | přečteno: 1973x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 11.38 | Přečteno: 115 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.84 | Přečteno: 280 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 484 | Diskuse
Počet článků 15 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2239
Manželka, matka, milenka, muzikantka, malířka, mazlíček, mudrlantka....

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...