Pavla Škorpíková

Blbí, hnusní, odporní lidi - o uprchlících

19. 06. 2015 10:00:00
Jsou strašní. Cpou se všude. Neumějí česky a nemají zájem naučit se správně česky. Nerespektují české tradice. Jejich domovy jsou nevkusné a plné cizích nápisů.

Neumějí vařit pořádnou českou kuchyni.

Oblékají se divně. Ignorují doktory, místo toho se radí mezi sebou a odmítají profesionální péči.

Neovládají matematiku a nejsou finančně gramotní, zajímají se jenom o to, jak ošulit stát. Zůstat na mateřské, mít další dítě, protože se jim nechce pracovat.

Jejich děti vyrůstají v divných domovech... mají tupé matky, které sotva prolezly základní školou...

Zdenka D. (filidr) ID 250820

Klíště

Kde se vzali klíšťata ?
Já 60nice nepamatuji, že by za mého dětství i mých dětí byly klíšťata.
Hráli jsme si v přírodě pořád a nic.
Kde se vzali ty potvory ?

Romana F. (čoklet)
Přidání jména ke jménu
Kamarádka si chce přidat ke jménu 2jméno dá se to?
používá hodně to 2hé,a chce ho mít i v dokladech

Marie S. (nafisa) ID 100825 (9.2.2015, 13:15) DNES
Ahoj holky,jak se Vám líbí jméno Annie k příjmení Grebeňová?děkuju

***

Jaké nosíte" tepláky" na doma?

Poraďte co nosíte za" tepláky" na doma. Už mě nebaví vytahané a zežmolené od veitnamců. Co se vyplatí koupit v ceně cca do 800,- Kč.

********************************************************************************

+++Šumperský lahůdkový pangas na leču se šlehačkou+++

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi 5-7 porcí filé z pangase,1 velká cibule,olej,10-20 dkg anglické slaniny,2 malé skleničky leča,asi 20-25dkg strouhaného sýra,1 šlehačka,koření na ryby,sůl,bylinky-provensálské,bazalka,citron.šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

Porce ryby zakapeme citron.šťávou a necháme odležet,pak osušíme,osolíme,okořeníme.Na dno velké zapékačky dáme olej,najemno nasekanou cibuli a anglickou,poklademe plátky pangase,vylijeme leča,zalijeme šlehačkou a hustě posypeme strouhaným sýrem,upečeme v troubě.Nejdřív pečeme zakryté,pak odkryjeme,posypeme zbytkem sýra a odklopené dopečeme dozlatova.Podáváme s bramborem.Recept jsme vymyslely včera večer s tchýňkou,přeji všem dobrou chuť,fotky vložím.

***

Holky, jak jste se naučily couvat...??

Já jsem na to asi dřevo...:( Nemáte nějakou vychytávku...?


**********

Jak naučit druháka abecedu?

Milé maminky, prosím o radu, už nevím jak naučit syna abecedu. Meleme jí pořád do kola, ale k ničemu. Když se má něco naučit dá to velkou práci, chvíli mu trvá než mu to dojde. Někdy už opravdu nevím co si mám myslet :-(

***********
poštovnééééé

nemůžu najít ceník české pošty. nevíte, kolik si účtují za kilo??? paní chce poslat časáky a má to okolo 3 kg, tak nevím, kolik to poštovné je. díky moc.


****************


Fernet

Holky, mají v akci v Kauflandu Fernet, koupily by jste v této situaci?

***

Rozárka

Jéé,to mně se tohle téma líbí...ale marně přemýšlím,čím bych přispěla, protože celkově vařím tak nějak „co dům,resp. špajzka dá...:-D “ Jako třeba rýže,malá cibulka,mrkev a trochu lučiny (když není lučina,tak pomazánkové máslo) a je rizoto...Když mi dojde mouka tak nahrazuji dětskou krupičkou...Jednou jsem pekla buchtu a došel olej,nalila jsem tam olivový a to nebyl dobrý nápad...:-D Nebo když dělám další levné jídlo – brambory,těstoviny,uzenka, tak přidávám kousek špeku, ten je levnější než anglická slanina...To vajíčko taky nastavuji vodou a to když dělám zavářku do polévky, většinou dělám kotel polévky a dávám tam jen jedno vejce...:-D Nebo z mletého masa dělám většinou dvě jídla...takže nastavuji mlékem a strouhankou...snad tam nemám překlepy nebo chyby, už se mi to nechce číst...je mi pak líto,že nemáme víc peněz...Jak se skloňuje jméno Doubravka?Jde zkrátit?
Nemůžeme na to doma přijít. Děkuji.

***

Neschopenka

Maminky mám prosbu, moje sestra je těhotná a její přítel převážně žije v cizině. Je možné si nechat vystavit neschopenku do ciziny? Bohužel on kvůli práci nemůže tak často jezdit sem, tak by chtěla jít za ním.

***

Můj partnér říká, ta Kristýnka je celá po mě. Ale jak je to možné to nevím, vždyť jejího tatínka jsem měla se svým bývalým manželem?

***

Ikea-můj sen! Holky, tak to bych chtěla , aby vypadál můj obyvací pokoj. Jenže manžel Ikeu nesnáší na nejede přes něho vlak. Jak ho jen přemluvit?! Ach jóó...

***

Kámoška dnes dostala smlouvu a má tam napsané základní mzda 9000, - + může dostat 40% odměny z těch 9000, -. Jde o to jestli těch 9000, - je hrubá mzda nebo čistá mzda.Se nezeptala jak to je a teď dumá.Díky

***

VÁŽNĚ ZEMI, KDE ŽIJE 10 MILIONŮ LIDÍ, DĚSÍ TISÍC UPRCHLÍKŮ? NEMĚLI BYSTE SE DĚSIT VLASTNÍCH SPOLUOBČANŮ A ZAMĚŘIT SE NA NĚ?

Fotografie a citace pocházejí ze serveru mimibazar.cz

Autor: Pavla Škorpíková | karma: 12.73 | přečteno: 1213 ×
Poslední články autora