Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OM

Už za bolševika byla slavná jména:

Pětiletka Koniprdová, Revoluce Vítězná.

Třeba to byl hoax, ale dost se o tom mluvilo. A ta jména jsou krásná. :-)

1 0
možnosti

Také jsem o tom slyšela. Nevím, zda je to možné, ale pod bičem ruského otrokáře je možné, že byly uděleny výjimky. Ovšem chudáci děti...

1 0
možnosti
ED

Nás to teprve čeká, ale doufám, že zůstanu s rozumem při zemi a nic s tím nezmůžou ani nehorší hormonální výkyvy (=matka blbne).

0 0
možnosti

Hormony nejsou tak divoké, jak se povídá, kdo je střízlivý teď, nebude určitě chtít mstu na dítěti později. Je plno cizích a českých jmen a je dobré, když rodiče uvažují nad kombinací jména a příjmení, nad tím, co to bude pro dítě znamenat, na jedné straně  lidé nechtějí jménem obyčejní, na druhé straně je dobré nebýt exot, viz různé Tobiáš Škopek, Max Potůček.

0 0
možnosti

M30a52r91e90k 90Š39i42m43o97n

27. 1. 2015 14:21

Vy to ale bohuzel posuzujete z pohledu male ceské kotlinky. Z toho pohledu je samozzejme jméno Andre Rosol trochu zvlastni a je asi i mozne, ze se diteti nekdo bude smat. Nicmene uvedomte si, ze tyto deti budou s rodici permanentne na cestach, prip. v mezinarodnich skolkach ci skolach a tam bude jmeno Andre zcela normalni, naopak bude daleko castejsi nez Pepan nebo Francek. Musite proste trochu ty obzory rozevrit;-)

0 0
možnosti
ED

V těchto mezinárodních školkách jsou tak různorodá jména, že by se nad Pepanem opravdu nikdo nepozastavil.

3 0
možnosti

mluvíte mi z duše! nedávno jsem na toto téma mluvila s kamarádkami, a to poté, co jsem se dostala do skupiny malých dětiček. Namátkou - čeští rodiče a dítě - Bazalka, Alma, Colin, Natan, Mia.....jako bychom měli málo krásných českých jmen...:-/ Njn, musíme být přeci světoví, jak by to vypadalo, kdyby "slavná" Míša Ochotská měla syna Toníka, Frantu, nebo nedej bože obyčejného Lukáše!!!!!

2 0
možnosti
GI

No, přiznám se, že  třeba mě pojmenovávání dětí po rodičích nebo dokonce užívání tradičního rodového jména v mnoha pokoleních dost irituje, takže to, že nemají Lukáše, hodnotím pozitivně.

1 0
možnosti
MM

Pokud není jméno vulgární, tak proč ne? Je to jen o zvyku a osobním vkusu. Před lety nikdo nepojmenoval své dítě Tobiáš, dnes je to velmi populární jméno, a přijde to někomu divné nebo směšné?..Navíc, přibývá dětí, u kterých je jeden z rodičů cizinec..Co vám přijde dívného na jméně Vanessa Růžičková?

3 3
možnosti
TN
Foto

No jo .. kdysi jsem znal pana Kliku. Nadával, že mu manželka nepovolila dát dceři jméno Hřídel :-)

3 0
možnosti
RS

Milovnici dobreho vina by pro dceru mohli pouzit jmeno Mavrud.

1 0
možnosti
JK

Taková zásada: Nedávejte potomkovy takové jméno, za které (i když si ho změní) vás šoupne do toho domova důchodců, co byl tuhle ve zprávách.

4 0
možnosti
PK

Někdy v první polovině 80.let si jedna paní u mne v práci stěžovala na obstrukce, který úřad dělal její dceři, když chtěla svého syna pojmenovat Sandokan... Přiznávám se, že nevím, jak to tehdy dopadlo, ale je tu vidět, že někteří lidé prostě nemají rozum...

3 0
možnosti

Ani se tomu úřadu nedivím...Díky za komentář

0 0
možnosti
Foto

Vinnetou Novák je také bomba (tedy myslím, že byl Novák, kdyžtak mě opravte).

3 0
možnosti
FK

Jmenoval se Vinetou Milenko a je to cikán někde od Podbořan;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2239x
Manželka, matka, milenka, muzikantka, malířka, mazlíček, mudrlantka....

Seznam rubrik