Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sluníčková Tereza a rasistické xenofobní české zrůdy

Je to jednoduché jako facka. Terezka je odvážná školačka, která nahlásila facebookovou skupinku. Ta skupinka je přece zlá, xenofobní, odporná, kanaloidní a je jasným důkazem toho, jací jsou Češi rasističtí hajzli. Nebo ne?

Paní Boehmová si ve svém článku vzala na paškál Facebookovou skupinu Citáty vo hovně. Ono je strašně jednoduché vyzobat něco z kontextu a upozornit, jaké zlo se šíří na Facebooku. Ač je internet plný rasistických a ne politicky korektních blogů, webových stránek, paní B. si vzala na mušku zrovna Citáty vo hovně.

Nenechte se mýlit, než paní B. na tuto skupinku upozornila, neměla jsem tušení, že něco takového existuje. A když jsem si onu skupinu našla, prošla jsem si její profil. Stejně tak jsem si prošla profil paní Boehmové. Paní B. tak trošku manipuluje, zdá se, protože v oné skupině jsou tzv. Citáty různé, jsou tam třeba citáty od Rimmera (fiktivní postava z britského seriálu Červený trpaslík), které neurážejí žádnou rasovou skupinu. Některé citáty jsou vtipné, jiné trapné.

Kdyby paní B. napsala, že se jí ta skupina hnusí, protože tam jsou často odporné nechutné a trapné vtipy často na hranici dobrého vkusu, chápala bych ji. Jenže ona vše hodila do jednoho pytle a nazvala vše rasistické, xenofobní a šla provést tzv. Teplý bonz. Jenže... Facebook je americký. V USA platí svoboda slova. Na Facebooku víc vadí nahé ženské (popř. Mužské) tělo než nějaká skupina českého hodně černého a někdy hodně trapného humoru. Takže Facebook udělá to, co je logické. Nechá onu skupinu být.

Za prvé, paní B. manipuluje, ne vše v té skupině je rasistické nebo xenofobní.
Za druhé, paní B. prý chce bojovat proti rasismu a xenofobii. To je pěkné, uvážíme li, že paní B. pracuje jako administrátorka blogu idnes, kde se často objeví nenávistné texty, texty opěvující komunismus atd. Pracuje v idnes, kde samotní novináři často píší necitlivé texty na adresu toho či onoho etnika a vyvolávají zbytečné vášně, přilévají benzín do ohně. Používat termíny jako opálený mladík nebo čokoládová kráska není zrovna politicky korektní a ne zrovna košer. Ale to paní B. jistě nevadí, ono je opravdu snažší bojovat s Facebookem.
Její tvůrci jsou prý zbabělci, ale autor se ozval, představil. Nemá důvod se schovávat, jenže je tradiční, že skupiny bývají anonymní a opět si připomeneme, že Facebook je americký, v USA platí svoboda slova.

V cizině, v západním světě, existuje spousta humoru, která je politicky nekorektní a která je dle logiky paní Boehmové důkazem rasismu a xenofobie. Britský seriál Malá Velká Británie nebo Pojďte se mnou létat jsou toho jasným důkazem. Ač britská média prošla politicky korektní čistkou v 80. letech a už se neříká Paki při vystoupení komiků, Malá Velká Británie stejně jako Pojďte se mnou létat je plná stereotypních postav, které jsou zábavné. Smějí se tam stereotypům muslimů, černochů, bělochů, Asiatů, berou si na mušku gerontofilii, socky, postižené socky atd. Přesto tyto pořady existují a mají úspěch.

A jak to vypadá v USA? Média jistě dokážou zničit něčí kariéru kvůli rasismu nebo xenofobii, ale na internetu může mít stránky Bílá moc (White power), na FB koluje spousta odporných vtipů o rase a o sexu, na internetu je spousta blogů, kde si nevybíravým způsobem dělají černoši srandu z bělochů a naopak. Na You tube to samé. A v USA se také vysílala Malá Velká Británie.Platí přece svoboda slova, ne? A votomtoje. Svoboda slova.
V Israeli dokonce vznikl film Velcí zlí vlci (Big Bad Wolves), který si dle někoho naprosto nevhodně dělá legraci z násilí, pedofilie atd. Je to film plný černého humoru, co na to asi paní B.? Neví, že existuje a bude se tvářit, že JENOM Češi JSOU ZRŮDY? A co jí dává právo říkat někomu zrůdy? Povrchní soudy jdou každému, ostatně na její adresu by se dalo říct hodně povrchních soudů též, ale nejsme tak malicherní jako ona.

Chce snad paní B. tedy říci, že jsou Češi víc rasističtí? Asi tedy nezná situaci v cizině a asi se neunavovala projít si vlastní pracoviště, natož onu Facebookovou skupinu. Nyní se raduje, že má hodně přečtení a že se lidé nad vším zamyslí. Zviditelnila se (protože její veršíky a povídačky nikdo nijak moc nečte), má hodně přečtení, ano, to je jednoduché, když celá Idnes poutá článek na každém patníku... Její text je ale manipulativní.

Pokud by někdo na FB někoho ponoukal k násili nebo k vraždě nebo k sebevraždě, tak to je nevhodné. Je třeba se ozvat. Ale Citáty vo hovně mají právo existovat.
Ne, nelíbí se mi a nehodlám ty stránky “lajkovat” nebo navštěvovat pravidelně. Spousta vtipů mi tam připadá trapná a ubohá a ne vtipná. Jenže to je můj vkus. Prostě se tomu vyhnu a nebudu dělat z komára velblouda a z tzv. Černého humoru rasismus. A pokud budeme podobné věci jako Citáty vo hovně zakazovat, tak je něco hodně špatně. A jednou na to chcípnem. Ne na rasismus, ale na politickou korektnost.

Autor: Pavla Škorpíková | pátek 3.10.2014 10:00 | karma článku: 32,52 | přečteno: 1973x
  • Další články autora

Pavla Škorpíková

Blbí, hnusní, odporní lidi - o uprchlících

Jsou strašní. Cpou se všude. Neumějí česky a nemají zájem naučit se správně česky. Nerespektují české tradice. Jejich domovy jsou nevkusné a plné cizích nápisů.

19.6.2015 v 10:00 | Karma: 12,73 | Přečteno: 1213x | Diskuse| Ostatní

Pavla Škorpíková

Matky, proč vychováváte kavárenské povaleče a poseroutky?

Copak je nějaká jiná doba? Proč se bojíte? A čeho? Vychováváte děti, které nejsou samostatné. Vychováte děti, které neumějí nakupovat samy. Děti, které neumějí chodit samy do školy a hrát si bez dozoru v parku. FUJ!

18.5.2015 v 10:00 | Karma: 15,33 | Přečteno: 1481x | Diskuse| Ostatní

Pavla Škorpíková

Skalpel, prosím! Pitva 50 odstínů šedi

Červená knihovna o červeném pokojíčku bolesti a červeném zadečku Aničky na stříbrném plátně. Skalpel, prosím. Jdeme pitvat padesátku.

18.2.2015 v 10:00 | Karma: 22,96 | Přečteno: 1860x | Diskuse| Kultura

Pavla Škorpíková

Domácí vzdělání zakázáno pod trestem smrti!

Vzdělání doma by mělo být zakázáno. A kdo chce učit děti doma, ten má smůlu. Chládek se může inspirovat v chladném a krutém Severu...

4.2.2015 v 10:10 | Karma: 23,13 | Přečteno: 1167x | Diskuse| Ostatní

Pavla Škorpíková

Nějakej Japončík nám Čechům nebude kecat do našeho státu!

Vidíte toho drzýho Japonce? V Japonsku ho nechtěli, a tak smrdí tady. Rozdává knížecí rady... Hele ho, černoušek Bubu se tady bude roztahovat... Co kecáš, ty Čobole? Táhni, ty naplavenino. ČECHY ČECHŮM!

2.2.2015 v 10:31 | Karma: 16,55 | Přečteno: 1300x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2239x
Manželka, matka, milenka, muzikantka, malířka, mazlíček, mudrlantka....

Seznam rubrik