Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J36a82n50a 53M54a27j77o52v42á

30. 4. 2014 21:59

Promiňte, ale on Vás někdo nutí se hnát za karierou? Prostě buďte doma s dětmi, hezky je vychovejte, vařte teplé večeře a pečte buchty. Nikdo Vám to nezakazuje a kariéra se dělat nemusí.

A pro změnu nesuďte ty, kdo na zadku prostě neusedí a hodnoty mají jinde. 

Je to jednoduché - žijte. A nechte ty druhé žít.

4 2
možnosti
JL

Asi je to věc vkusu. Já osobně typ ženy, která tráví čas v kuchyni a u dětí nepreferuji.

2 0
možnosti

No ona je to i věc předsudků, žena, která je doma nemusí být nutně jenom hloupinká služka a žena, která je kariéristka, nemusí být vůbec příjemná partnerka. Je to o lidech. Právě ty předsudky a tlak brání lidem chovat se jinak, než by chtěli. Ale to je na delší debatu. Děkuji za návštěvu a třeba někdy jindy si padneme do noty. Přeji hezký den.

2 0
možnosti
AT

Muž a žena by se měli vzájemně doplňovat a ne soupeřit...

10 0
možnosti
ZS

Dovolil bych si nesouhlasit. Ať se nám to líbí nebo ne, když se mrňous narodí a žena s ním zůstane doma, její slovník se omezí na "papat" a "kakat" (s nadsázkou). A pokud zůstane doma s dětmi celý život, a takové znám, o moc lepší to není. Ani to nepovažuji za dobré pro děti, které jsou rozmazlené, nejsou vedeny k žádné práci, odpovědnosti - maminka vše stihne udělat sama během dne. Naopak, když je žena v zaměstnání, část domácích povinností přenese na členy rodiny (vzájemné vztahy se dobře rozvíjejí při společné práci), musí se učit mnohé nové věci, zacházet s novými elektronickými přístroji, často si doplňuje vzdělání. Neznám žádnou ženu, která by byla doma, zaměstnání by neplánovala a přesto studovala. A nebudeme si nic nalhávat, většina žen, které chodí do práce, o sebe více pečuje, než kdyby byly doma. I tím si zvyšuje žena sebevědomí. Samozřejmě jsou ženy, které ani neplánují rodinu a soustředí se jen na kariéru. Je to jejich volba. Ale i ty zpravidla ocení, když je muž neporazí ve dveřích.

Nechceme ženy hornice a údernice. Ale v mnohých zaměstnáních žena uplatní svůj pohled na řešený problém, kterého my nejsme schopni. Feministky ať si trhnou, ale nenuťme ženám jen zástěru. :-)

7 0
možnosti
VK

Vy jste osvícený muž,takových sice přibývá,ale moc jich ještě není.Teď ještě trochu osvítit i ženy-třeba autorku;-DJá třeba mám děti tři,miluji je nadevše,ale nechápu,proč bych s nimi měla být celý život nebo i část-t.j.několik let jen doma.I při rodičovské jsem chodila 2 dny v týdnu do práce,hlídala babička nebo partner a vyhovovalo mi to maximálně.Nechci být závislá jen na financích muže a přiznejme si to-nese to s sebou i sklony rozhodovat i o dalších věcech-když už "vás živím".Taky nutnost obléct si oblečení bez skvrn od jídla a mléka a myslet na něco jiného než na dítě je pro ženu dobré.Dnešní doba je úžasná v tom,že by se mateřství a kariéra měly dát skloubit-to by ovšem některé i ženy nesměly myšlením zamrznout ve středověku,že;-D

4 0
možnosti

30. 4. 2014 20:41

Já nevím, kde vznikl ten mýtus, že (jenom) žena dokáže dělat víc věcí najednou...

4 0
možnosti

Pěkný a pravdivý článek.;-)

9 2
možnosti

Děkuji. Přeji vám hezký  den a zase někdy na viděnou.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2239x
Manželka, matka, milenka, muzikantka, malířka, mazlíček, mudrlantka....

Seznam rubrik