Diskuse

Sluníčková Tereza a rasistické xenofobní české zrůdy

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

K18a25r67e64l 76D66r55d47a

11. 10. 2014 13:22

Včera TV také nepřinesla jednoznačné rozuzlení. Běžel Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti, epizoda Obscénní, z roku 2004.

  16-letá populární "promiskuitní" herečka Jessie je odsuzována novinářkou v čele spolku za ochranu morálky mládeže. Do toho rozhlasový moderátor hýřící černým humorem a sprostotou spustil stejný soud mladé herečky ve svém pořadu a vyzval posluchače, ať mu přinesou její spodní prádlo, že je zato pozve do vysílání. Jessie najdou v bezvědomí a znásilněnou.

  Podezřelým je vzápětí 17-letý syn novinářky Danny, který se k činu dozná. Našel Jessie zdrogovanou. Vyfotil se s ní. Získal spodní prádlo, využil situace a znásilnil ji. "Správného" moderátora, na rozdíl od škrobeného a ubohého jednání své matky, uznává. Když se nepodaří novinářce vše zapřít a syna zachránit od soudu, postřelí moderátora a sama stane před soudem za pokus o vraždu. Předvede zhrzenou matku, která jednala na základě toho, že ji sprostý moderátor připravil o dítě. Soud končí zmatečným řízením a je ukončen.

  (K tomu se řeší, že když Danny začal poslouchat "sprostý" rozhlasový pořad, začal být xenofobní, rasistický, nevychovaný, sprostý. Začal odsuzovat ženy. Matka mu pořad zakázala. Tak si musel koupit z kapesného rádio a pořad poslouchal tajně. Moderátor u soudu vystupuje jako zastánce ironického humoru. Nic víc. A porotu nepřesvědčí.)

  Vzápětí vyšetřovatelé zjišťují, že matka střílela na základě dohody spolku moralistů, a ne v afektu zhrzené matky. Šlo ji o popularizaci jejích morálních představ pro média. Danny končí ve vězení a svoji matku zavrhuje. Moderátor vše "pravdivě" komentuje jako "střet s fašistkou, které měla být souzena za zločiny proti demokracii. Polovina poroty by jednala proti "údajné sprostotě" tak jako ona! Nacistický mozek, který by se měl smažit milionem voltů, a je bez trestu. A vy se divíte, proč mnozí chtějí abych byl zticha?"

  Toto předhodili do TV v USA v roce 2004. Je to v kapku dotaženější verzi než u nás. A také to nedokázali rozsoudit.

0 0
možnosti

Díky, Milado, a doufám, že se vám daří dobře a uvidíme vás průběžně ZDE nebo zde.

1 0
možnosti
DZ

Víte, Pavlo, já jsem věřící člověk a modlím se každý den a troufám si tvrdit, že určité prozření už mám za sebou. Proto mě dívčina jako vy nemusí dávat rady do života. Já ještě  zažila i doby minulé, onen zmiňovaný komunismus, na vlastní kůži. Docela by mě zajímalo, z jaké pozice vy hodnotíte Terezu. Jaký ročník jste vy, když tak zasvěceně hodnotíte Terezu ve vztahu k dobám minulým. Mě se ten váš povýšený, soudící tón upřímně nelíbí. Pracovala jsem řadu let jako novinářka, jen ne pro iDnes nebo jakékoli jiné deníky. Studovala jsem ale politiku na jedné zahraniční škole a tam nás učili, že občanská společnost se zrovna ignorancí k určitým negativním fenoménům ve společnosti neřeší. A novinařina na ně má poukázat a třeba vyvolat celospolečenskou debatu. Což se, jak se zdá, u tohoto tématu docela podařilo. Nemyslím si, že urážení, zesměšňování a škatulkování kohokoli něco kdy vyřešilo a něčemu pomohlo. Když si Tereza myslí, že na těchto stránkách dochází k porušování zákona a jestli jí připadají citáty na této stránce zrůdné, je její svaté právo tento svůj názor vyjádřit. Jinak musím souhlasit, že už by možná bylo na čase pomalu debatu uzavřít, protože jednoznačného rozuzlení se asi dočkáme jen ztěží...

1 7
možnosti
TS

Zdravíme Darju Zajícovou, tiskovou mluvčí Terezy Boehmové! 

A jaký ročník jste vy, smím-li se ptát? Dle fota a názorů soudím, že relativně čerstvý!

(Prosím nemazat, je to svého druhu kompliment.)

Já, dcera disidenta drceného stranickým "Musíš/nesmíš si myslet", se ptám jen tak pro ilustraci... ;-)

6 0
možnosti

Milá Darjo Zajícová, pokud vám vadí, že někdo "lajkne" nevhodný vtip na nějaké dítě nebo nacistu, proč vám nevadí, že TB rozšířila nevhodné věci dál? Kdyby její článek vydal někdo jiný, koledoval by si o stažení článku za šíření nevhodného materiálu. Co se týče Kodexu blogera, myslím, že ho TB porušila několikrát. Za prvé šíří nevhodné věci, za druhé si bere originální tvorbu bez svolení majitele. Za xté, pokud chce bojovat proti nevhodnosti, zvolila si ten nejhorší způsob, z FB stránky, o které věděl jen málokdo, udělala mainstreamovou záležitost. Fotky, o kterých zde kvílíte, že jsou nevhodné, sama TB vložila do článku a rozšířila je, tudíž porušila tu vaši svatou etiku. FB stránka si bere fotku jistých lidí a vkládá jim citáty, použití fotky je sporné, ale není to o nic horší než média, která vykřikují s použitím stejných fotek BYLA ZNÁSILNĚNA, UMUČENA, POPÁLENA a vylepují to na každém patníku u kdejakého kiosku. Tomu se rodina oněch lidí jen těžko vyhne. Hitler, Mengele atd. se bránit nebudou a nemůžou, jsou totiž mrtví. K soudu se to nedostane a pokud by se to dostala, dobrý právník by lehce rozsekal nálepku rasismus atd., ostatně i u citátku Z mejdla žida neuděláš se dá tvrdit, že autor chtěl poukázat na to, jaký dotyčný nacista byl zrůdný psychopat (potažmo všichni nacisté), ne na to, že nemá rád židy. Boehmová měla možnost bojovat proti nevhodným vtipům všelijak, ale rozhodla se pro karmohoňku s tím, že vzala fotky, které jí vadí a dál je rozšířila, zvedla reklamu oné FB stránce a ukázala na to, jaká je svazačka, ač její ročník sotva zvládl pionýrský výcvik. Jako novinářka by měla vědět, jak média fungují. Jako matce by mi vadily těžko vtipy, o kterých nevím, ale vadila by mi média, kdyby cpala fotku někoho z mojí rodiny pořád do novin a připomínala minulost, co se stalo a zneužívala tohle k prodeji podřadných novin (což jsou všechny noviny v Česku). Pokud jsou Citáty vo hovně plné rasismu a xenofobie, proč je dále Boehmová šíří? Protože karma.

9 0
možnosti

Dejte mi vědět, až budete bojovat proti bulvárním deníkům, které rozmazávají každé použití toaletní papíru Natálkou atd. Jestli vám to nevadí, tak jste pokrytecká. A nevidím, že byste se rozčilovala nad tím, že někdo užívá fotku nějakého černocha nebo nacisty, vám vadí jen dětičky, jejichž fotky byly v médiích ad nauseum, jejich příběhy také, takže to pak působí jako 11. září, když člověk po tísícajedné vidí znovu hroutící se mrakodrapy...už to nemá kýžený efekt a spíš je z toho unaven. Autor Citátů může lehce argumentovat, že chce poukázat na netečnost a absurditu společnosti, někdy je černý humor jediná možnost, jak zvládnout těžkou situaci. Na kolika demonstracích jste byla? Kdy jste psala do idnes a dalších novin, že vám vadí zneužívání příběhů různých lidí a fotek dětí, které jsou užívané coby zvýšení prodejnosti? Modlete se, ať někdy prozřete. To co udělala TB, je nejhorší způsob "boje" proti něčemu. Je to jenom o karmě a čtenosti, zamyšlení vyvolala jediné - o vlastní osobě, o tom, jak je komunismus zažraný do morku kostí i u lidí, kteří ho pořádně nezažili - ročník 1976 TB. Kádrování, zákazy, nahlašování. Kdyby TB chtěla onu stránku stáhnout, mohla napsat na americkou pobočku FB, anglicky snad umí, když studovala rok v USA ten liberální feminismus. Jenže to by bylo potichu, bez reklamy, bez karmy. Dobrý skutek, o kterým nemůžu napsat blog - ten snad ani nestojí za to.... Přeji vám krásný večer, zdravím a jsem v dokonalé úctě. Pavla  N.B. Tímto považuji tuto debatu za uzavřenou, máte možnost se zamyslet nad tím, jakým způsobem TB bojuje, máte možnost se podívat na věc optikou nehysterické sluníčkařky.

8 0
možnosti
KD

K94a85r83e92l 28D96r15d24a

7. 10. 2014 15:01

Jak by měl znít korektní vtip na "kauzu Eliška"? Nelíbí se mi 9-letá holka žijící sama bez rodičů. Nelíbí se mi "výlet se strejdou". Při dnešní informovanosti dětí jsou příbuzní rizikem stojícím mimo klasické "školení" školy. Nelíbí se mi připravovaný lynč pachatele místními živený bulvárem. Nelíbí se mi psychóza rodičů, že žijeme ve světě samých úchylů, pedofilů a vrahů, když v Klášterci o nic takového nešlo... (A dle statistik, ani nic takového reálně neexistuje.)

  Veřejnost dostala právo popustit z uzdy ty nejhorší pudy a odsouzeníhodné chování, aniž by vůbec něčemu pomohla či pomohla ochránit jediné dítě. Jediné, co se povedlo, ovlivnit výchovu tlupy mladých lidí, aby setrvávali v zajetí českých a médii živených předsudků, xenofobie, lynče a urážek, a aby se takové chování mohlo v budoucnu kdykoliv opakovat. A díky "všem spojeným slušňákům" je nemožné s takovým jednáním lůzy ulice cokoliv udělat. Žádány jsou přece "ohledy, empatie a slušnost".

  Přitom, "Zůstalo to alespoň v rodině. Eliška" je na úrovni humoru mládeže, která empatii ještě postrádá. Mohlo by se to proto zapsat každému děcku mezi uši a skvěle zafungovat jako prevence před sexuálním zneužitím, a to právě ze strany příbuzných. Což je častou variantou zneužití. Navíc za situace, kdy "normované" školení dle "představ dospělých" očividně tragicky selhalo. Nejbezpečnější je děcko, které "ví své" a kterému to pálí.

  Podle mě, klasické, pod rouškou boje "za slušnost" vyléváme s vaničkou i dítě, cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly...

  (Tak trochu polemika s Darjou Zajícovou.)

0 0
možnosti
Foto

J11a61n87a 14M45a86j58o16v71á

7. 10. 2014 17:04

Na tom, Karle, něco je, ačkoliv si dovolím nesouhlasit s tím, že, děti postrádají empatii. Tak to nebude. Pravděpodobně ale ještě nemají ony společenské nánosy (nazvěme to pravým jménem - pokrytectví), které dospělým velí chovat se v rámci nějakého společenského přístupu nebo se proti němu naopak vymezit (a ať si kdo chce co chce říká, obojí je hlavní proud, na to není třeba být sociologem). Kašlou tedy ještě na konvence s výjimkou těch, které patří do jejich "smečky" (rodiny). 

Háček je opravdu v tom, jak chránit děti před nebezpečím přímo v rodině - právě tam je pácháno nejvíc násilí, ať už toho fyzického nebo psychického, nebo třeba jen přenosu patologických hodnot. Pro dítě z kultivovaného prostředí by "humor", který popisujete byl příliš (dospělý ho unese), naopak pro dítě z patologického prostředí to prostě může být nedostatečné sdělení (v některých takyrodinách je i incest "normální"). Otevřel jste, dle mne, velké téma. A přiznávám, nějak nevím, co s ním.

Tím víc - dík.

0 0
možnosti
DZ

Milé dámy, řeknu k vám jen jediné. Až budete mít samy děti a poznáte, co je to každodenní strach o jejich zdraví a život a budete schopné si uvědomit, jaká hrůza je pro rodiče přijít o dítě tím, že ho někdo zabije a před smrtí mu ještě sadisticky ublíží a pak najdete stránku s tak neslýchanou nechutností, jako je třeba poslední citát: EU je jako Eliška, v pokročilém stadiu rozpadu, pak by mě zajímal váš názor na svobodu projevu a černý humor.... Věřte mi, že by se ale hodně lišil.... A tak nějak to cítím já.... Svoboda totiž není anarchie. I ona má svoje pravidla. V demokracii nemáme jen práva, ale i povinnosti vůči druhým lidem. Třeba povinnost zachovat úctu mrtvému dítěti....

2 2
možnosti

A co vás vede k názoru, že milé dámy děti nemají? A myslíte si, že rodiče obětí nedělají nic jiného než sjíždějí internet a hledají fotky vlastních dětí a vtipy na ně? Jo, použít fotky těch dětí není správné, o tom se nepřu. Ale EU je jako Eliška, drsné, ale rozhodně to není nenávistná řeč plná sadismu. Není to ani anarchie. A povinnost zachovat úctu mrtvému dítěti? Obraťte se na masová média. Ty zneužívají Natálku, Elišku, Aničku atd. dnes a denně. O tom ale TB mlčí.

5 1
možnosti
Foto

J82a40n90a 81M80a32j34o73v34á

6. 10. 2014 18:06

Dík za článek. Tu skupinu jsem nezkoumala, ale teď ještě méně chápu už od začátku divné zveřejňování oněch "rádobyvtipů" v článku T.B.

Když nechci, aby se něco šířilo, tak to předně nešířím sama. Vnímám to jako až do extrému dotaženou současnou "módu" šíření co nejhorších zpráv a situací. 

Najít, zveřejnit, zkritizovat...proč?

6 0
možnosti
Foto

Jani, ani Terezin blog mě nepřinutil se tam podívat. Tyto stránky jsem nikdy nevyhledávala a nezačnu s tím ani kvůli "poprasku na vsi".

4 0
možnosti
Foto

tento druhý pohled měl mít z důvodů zachování rovnováhy stejnou publicitu jako na který reaguje.

1 0
možnosti

To nehrozí;-D A díky za nakouknutí.

0 0
možnosti