Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

vrubozobý opeřenec v trajektorii projektilu akusticky reagoval.

0 0
možnosti
Foto

To nějakou paní Polámanou jste si mohla nechat od cesty. Jinak Zlámalová samozřejmě nic neradí, jen napsala nějaký analytický text. Že s ním někdo nebude souhlasit, to je naprosto v pořádku. Že ho někdo bude interpretovat k obrazu svému a pak se s autorem/autorkou vypořádá je běžné riziko dnešní doby. Jenže platí to, že ač jsou články dostupné komukoliv, vůbec to neznamená, že jsou určeny komukoliv.

Ostatně co si kdo vychová, ve stáří (bezmocnosti) jako když najde.

0 0
možnosti

Analytický text? Hmm. Akorát zapomněla, že z komunismu nemáme přesné statistiky, takže srovnávat kriminalitu například je zcela zcestné. A co se týče bezpečnosti na ulici, každé větší město se drasticky změnilo za posledních dvacet let. Více aut, více lidí. Pokud jsou články na veřejném serveru určené publiku, proč nejsou určené publiku?

0 0
možnosti
VK

Paní Zlámalová nemá tak úplně pravdu. Zločinů spáchaných na dětech možná nepřibývá,ale jinak se bezpečnost v ulicích rapidně zhoršila, o tom není žádná.Jen třeba aut je v ulicích mnohonásobně víc, dítě není mezi nimi vidět a ani ono samo prostě není schopno do určitého věku odhadnout vzdálenost a v zápalu hry běží a na nic se neohlíží.Prostě životní prostředí  se změnilo a rodiče na to jen reagují.Pokud chtějí dítěti dopřát pohyb, tak ve městech jiná možnost než kroužky nebo doprovázení dětí na bezpečná místa (parky,lesoparky) není, bohužel.Kolem obytných domů ale většinou prostor,kde by si mohlo dítě bezpečně hrát zcela samo, není a není to jen o strachu rodičů z úchylů.

4 0
možnosti

Tak nějak máte pravdu vy a ne ona. Souhlasím.

0 0
možnosti
AR

A66n21n14a 83R68a61d71o80v94á

18. 5. 2015 12:28

Já nevím. Jsou místa a oblasti, kde se ale nedivím, že tam rodiče svoje děti nepouští... Každý rodič nechť rozhodne, kdy potomka bude někam samostatně vysílat, on zná své dítě nejlépe, i situaci v okolí svého bydliště. Někde je rozvrh s kroužky tak "na minutu" + vzdálenosti, že to lze stihnout jen autem. Vždy bude někdo úzkostlivější a někdo ne... 

Znám ale i případ, kdy maminky své děti večer hledají telefonem po známých, netuší, kde se flákají celé odpoledne a čám se "baví" (a pozor, rodiče vzdělaní a majetní) - pro někoho super, jak jsou samostatné - jenomže ta děcka jsou spíš "vyhozená", aby neotravovala a neničila drahé vybavení domácnosti a zřejmě se vychovala sama, protože speciálně ty, co jsou tak "zdravě" venku nejvíce, jsou největší hajzIíci. Výsledkem "nevýchovy a bezprizornosti" jsou kupříkladu poškrábaná auta - děti si jen hrály s klackama, jenže nikdo je za ruku nechytil, občas rozbitá květináč nebo rozkopaná hromada písku/kamínků složených před vraty ke stavbě, protože majitel domu je v práci déle, než jsou bez dozoru a výchovy vypuštění "drahoušci" od sousedů. A to je jim teprve od 6-9 let.

0 0
možnosti

Psala jsem tuším všeho s mírou...Není dobré ani příliš volná ani příliš přísná výchova. Ale doba je jiná, podmínky k výchově se změnily. Naše společnost prošla drastickou změnou od tzv. revoluce.

0 0
možnosti
JM

Pani Zlamalova ma pravdu

7 2
možnosti
AR

A93n23n88a 46R47a19d42o85v11á

18. 5. 2015 12:41

U někoho asi ano... Jí bych nepaušalizovala. Samotných dětí na ulici vídám dost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2239x
Manželka, matka, milenka, muzikantka, malířka, mazlíček, mudrlantka....

Seznam rubrik